G-Dansles

Het dansen van een foxtrot, salsa of samba is voor iedereen weggelegd. Vele Nederlanders vinden wekelijks plezier met hun partner in een dansschool. Wat is er nou mooier om samen te swingen.

Dansscholen bieden hier een scala aan mogelijkheden. Tevens bieden ze vaak speciale G-danslessen aan. Deze zijn speciaal ingericht voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier wordt rekening gehouden met leertempo, lesstof en afwisseling in dansen. Er wordt door de docent gezocht naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning gezocht. Eenmaal deze gevonden beleven de cursisten al snel veel plezier. Altijd zit er een pauze in een les, dit is zeer belangrijk om de spanningsboog even te ontspannen en de sociale contacten aan te halen. Dikwijls worden er vrijwilligers ingezet om mee te dansen. Door met een G danscursist te dansen, kunnen deze sneller de draad oppakken en zo het dansplezier vergroten. Na de pauze wordt er niets nieuws meer aangeleerd maar dansen we leuke, eenvoudige lijn- of partydansen. Op vrolijke, vaak Nederlandstalige nummers, wordt de les naar het einde geleid.

De band die je als dansleraar opbouwt met deze G-dansers is enorm. Het geeft je veel voldoening in je werk en het geeft veel energie. Zelf geef ik al sinds 2007 les in G-dance. In de loop der jaren veel ervaring opgedaan omtrent lesmethodes, lessen leiden en hoe met elkaar om te gaan. Want als de bladeren van de bomen vallen of de krokussen weer uit de grond moeten komen, hebben we allemaal wel eens last van het weer en de seizoenen. Zo ook de G-dansers.

Interesse in G-dance? Neem contact op met een dansschool in uw omgeving en vraag naar de mogelijkheden. Zet de stap en wordt, net als ik, enthousiast. Kijk voor meer info ook op www.dancemasters.nl Deze landelijke vakorganisatie bied verschillende zoekmogelijkheden op hun site.

Veel dansplezier gewenst!