Wanneer bruiloftsdatum gepland is volgt er al snel een lijst met zaken die allemaal geregeld moeten worden. Buiten dat er naar alle feestactiviteiten gekeken moet worden zijn ook zaken als officiële plechtigheden en een notaris bezoek van belang. Het liefst besteden we hier het minst aandacht aan. Logisch, immers zijn de andere zaken veel romantischer om samen over te sparren.

Volgorde dagindeling, getuigen, ceremoniemeester, lunch, diner……. Etc. Onderwerpen waar je samen tot in de late uurtjes over kunt praten. Een goed uitgewerkte wedding-planning geeft rust en doet je prettig richting de grote dag leven.

Denk bij deze planning ook aan de aftrap van je feest. Een band of DJ heeft pas succes als de dansvloer lekker vol loopt. Maar de vloer heeft vaak een hoge drempel. Iets om als bruidspaar goed op in te spelen. Zorg voor een leuke, niet al te moeilijke openingsdans. Als je er een te professionele act van maakt kan dat afschrikken voor de volgelingen. Zoek samen enkele nummers uit en ga daarmee naar de dichtstbijzijnde dansschool in je omgeving. Mail ze door en laat de dansleraar aangeven welke dansen erop mogelijk zijn. Een gemiddelde openingsdans duurt ongeveer 2 minuten.

Immers je wilt de aandacht op jullie gevestigd houden. Na het applaus van je weddingdance komt de belangrijke volgende stap; Zoek beide een partner onder de bezoekers om de dans mee voort te zetten. Denk hierbij aan het vervolgen met een quickstep. Een dans die velen vaak kennen en deze heeft een vrolijke karakter. Traditie is het kruislinks wisselen met ouders. Deze traditie is een prachtig tool om de dansvloer verder te vullen.

Blijf zelf een paar keer verder wisselen totdat er een mooie vulling op de vloer staat. Om de rest van de avond de vloer gevuld te houden is het raadzaam om buiten zelf af en toe de stap te zetten, minder stoelen dan bezoekers neer te zetten rond de dansvloer. Ook dit zal je feest levendiger houden. Zittend publiek zal moeilijker in de benen te krijgen zijn.

Op naar een geslaagde bruiloft.