Get social, start dancing

Wat is er mooier dan op de dansvloer met je partner plezier te beleven. Velen vonden hun weg al eens richting een dansschool. Als je overweegt je partner te verrassen met een danscursus, kies dan niet direct een te moeilijke dansstijl. Door met een beginnerscursus stijldansen te beginnen start je bij de basis van dans. Vaak bevat de eerste les de dansen Quickstep (foxtrot) en Engelse Wals.

De basis hiervan is zeer goed te volgen. Neem de rust voor jezelf tijdens het aanleren en kijk niet om je heen hoe de buren het doen. Het is namelijk even wennen. De bewegingen van deze dansen zitten niet standaard in je motoriek. Na een les of 6 á 7 ben je al een heel eind op weg en dans je al leuk met elkaar over de vloer. In een beginnerscursus komen ongeveer 6 dansen aan bod te weten de Engelse Wals, Tango, Quickstep, Cha cha cha, Rumba en Jive. De laatste vaak in de single rhytem uitvoering. Ook wel kroegswing genoemd door menig dansschool.

Dit omdat hij op de plaats gedanst moet worden en daarom op een kleine plek in de kroeg al toepasbaar is. Sta als man positief in je dansles. Vaak leren de dames het net even sneller, laat dit je leergierigheid en plezier niet beïnvloeden. Want een man die zijn partner over de vloer weet te leiden, stijgt in aanzien. Oefen je geleerde dansen indien mogelijk. De dansschool bied vaak een danscafé waar naar hartenlust geoefend kan worden. Neem die stap en kijk niet naar de paren die al jaren dansen.

Verover een stuk dansvloer en start. Immers velen gingen u voor en gingen door het zelfde stappenplan. De beginnerscursus start in de meeste dansscholen 2 x per jaar, vaak in oktober en januari. Zoek een dansschool bij jouw in de buurt. Kijk op www.dancemasters.nl